Смъртта на Чавес и тихите войни

Устройствата за проследяване на хора, дистанционна манипулация на поведението и причиняването на болести са технологии с половинвековно научно развитие.

Имат регистрирани патенти, законни разрешения и официални доставчици.

Колко може да повлияе скритата война върху развитието на историята?

Технологията ще предостави на лидерите на главните нации една широка гама от техники за осъществяване на тайни войни, за които ще се нуждае от едва минимални сили за сигурност на бойното поле.

Тези дни би ми се искало да поговоря с Бари Трауър на любимите му теми.

Бих го попитал какъв напредък е достигнат през последните години в микровълновата война и нейния арсенал от скрити оръжия, които силите разработват от десетилетия за разнообразни цели като разпръскване на протестиращи, морално сриване на дисиденти или причиняване на рак и други болести.

Бих го попитал как мисли, че е атакуван Уго Чавес, ако подозира, че Фидел също е бил жертва на това брутално смъртоносно инженерство и колко защитени могат да бъдат други световни лидери.

Много гласове дисквалифицираха като „ненаучна“ възможността за „заразяване“ с рак починалия президент Чавес, както намекна вицепрезидентът Мадуро часове преди кончината на венецуелския лидер. „Заразяване“ изглежда не е подходящата дума в този случай.

Но да се отхвърли като „ненаучна“ възможността за неестествена атака за „причиняване“ на смъртоносна болест на политически лидер от величината на Чавес пренебрегва десетилетия експерименти и научни изследвания от най-високо ниво, които са установили протоколи и технологии, за постигане на тези цели.

И други също ужасяващи: подтикване към самоубийство, предизвикване на депресия, умствени разстройства или промени на личността. В специализираната литература се наричат „психотронни оръжия“.

В лицемерния език на официалните документи „нелетални оръжия“.

Между другото Бари Трауър говори за тези неща. Той е малко познат персонаж и не е лесно да се обясни кой е. Работил е като британски агент десет години в областта на „microwave warfare“, разпитвайки чуждестранни шпиони хванати на престъплението когато са облъчвали вражески цели. В днешно време в техните разпити и доклади от различни части на света, се говори за опустошителното въздействие на безжичните технологии при хората, базирани на микровълни.

Точно така достигнах до неговото свидетелство изучавайки влиянието на електромагнитните полета върху здравето за едно изследване на Университета Веракруз в Мексико.

Трауър също така обяснява, че силите работят от повече от половин век върху развитието на скрити оръжия с разнообразни цели. Тези технологии обхващат, например, ужасяващия „skull voice“, който е насочван към жертвата, кара я да чува гласове в черепа си. Служи за дистанционно управление на убиец или за сплашване на враг, сред другите „полезни приложения“.

Също има:

– устройства за следене на хора
– четене на мисли
– отдалечена манипулация на поведението и емоциите
– причиняване на смъртоносни болести на избрани жертви

Не става дума за научна фантастика, нито за „конспиративни теории“.

Това са факти отразени в официални документи. Има регистрирани патенти, правни сведения и официални доставчици на Държавите, които включват „нелеталните оръжия“ в предложенията си.

Доколкото знаем, тези технологии са се появили почти случайно през Втората Световна Война. Една от първите следи за началото на проучванията с военни цели е предоставил Алън Фрей през 1962 г, който е докладвал за „звуковия ефект“, който са предизвиквали микровълните и радарите сред военния персонал, който е обикалял около предавателните кули.

Половин век след това знаем за военни изследователски програми, практически опити и теоретични основи, които са довели до развитието на „нелетални оръжия“, базирани на честоти, ултразвук и микровълни, които не оставят следи върху жертвите си.

Това, което е известно датира от десетилетия. Не знаем какви технологии могат да съставят „state of the art“ на скритата война през 2013 г. Само имаме някои следи и те не са никак успокоителни.

Технологиите от преди 40 години, проектирани, за да бъдат прилагани върху всеки организъм изобщо и следователно с променлив успех, днес могат да бъдат персонализирани чрез ДНК на жертвата за да може ефективността им да бъде абсолютна.

Следователно въпросът не е дали това може да се случи или не.

Въпросът е:

Как го правят?
Докъде са стигнали?
Колко може да повлияе скритата война на развоя на историческите събития?

Стратегическата стойност на невидимостта

За обикновения гражданин е болезнено да признае възможността, че нашите Държави, които идентифицираме по някакъв начин с родителите си, могат да бъдат замесени в толкова зловещи престъпления.

Но ако не заемаме толкова наивна позиция и изучим подробно случая ще видим, че политическата воля да се елиминира разногласието, дори по насилствен път е неприкрито, особено в по-екстремистки заговори на управляващия елит.

Една проста статистика ще ни позволи да наблюдаваме, че до 70-те, хората с обществено влияние или опасните за статуса кво са имали голяма вероятност да умрат насилствено в атентат или при „инцидент“.

Но оттогава извършителите на социалната промяна са много по-склонни да умрат в следствие на тайни болести, внезапна смърт, възможни натравяния, невъзможни за проследяване и най-вече рак.

„Все едно, ако човек има леви наклонности да е опасно за здравето му“, дръзва да твърди Чарлз Конг Су, който изброява кратък списък от подобни смъртни случаи през последните 20 години.

Приживе Чавес е пренебрегвал възможността да има саботаж срещу латиноамериканските президенти. Известно е любопитното съвпадение, че са страдали от рак,

 • аржентинският екс президент Нестор Киршнер (рак на дебелото черво)
 • президентката Дилма Русев от Бразилия (рак на лимфата)
 • нейният предшественик Луис Инасио Лула да Силва (рак на гърлото)
 • самият Чавес (неразкрит)
 • кубинският екс президент Фидел Кастро (рак на стомаха)
 • боливийският президент Ево Моралес (рак на носа)
 • президентът на Парагвай Фернандо Луго (рак на лимфата)

След това също е страдала от тумор Кристина Фернандес, съпруга на Киршнер и негова наследница. Не всички са били „опасни антиимпериалистически революционери“, но са имали нещо общо:

участвали са в компактен блок с общи споразумения срещу свръхсилата на Севера.

Балансът след три години:

 • Чавес е бил погълнат от болестта
 • Киршнер е починал изведнъж и мистериозно
 • Фидел отслабва
 • Луго е бил повален

Обикновено дори най-различни хора свиват рамене. Те са скептични пред инсинуациите, че тези верижни събития и могат да са поръчкови.

„Ако определени сили притежават подобна власт, защо не я използват за да елиминират напълно всичките си врагове“? се пита.

Отговорът е очевиден.

Тайната война е метод, прилаган внимателно само за предизвикване на определени събития, за да покажат властта за убеждаване в противоположното, да обусловят и да убедят тайно определени врагове.

Щом едно скрито оръжие се използва прекалено, за да причини насилствено изменения, които са забелязани от болшинството от населението, то се саморазобличава и престава да бъде такова, губейки главното си стратегическо предимство: невидимостта.

Нашето биоелектрическо същество

Научната база на психотронните оръжия се намира в биоелектрическото измерение на живота ни.

Земята, нашата естествена среда, една огромна кутия на резонантност и нашите мозъци са „в синхрон“ с нейната честота. Нашите клетки си комуникират помежду си чрез радиосигнали. ДНК-то, както показва изследването на руснака Пьотр Гарвагей, е антена, която взаимодейства със средата си чрез сигнали и звуци.

Биолози и физици са на едно мнение: радиочестотите и магнитните полета имат решително влияние в живите системи.

Затова честотната медици вече разработва методи за лечение на широка гама болести, базирани на пулсовите нискочестотни полета.

Така както има лечебни електромагнитни полета, има патогенни полета, днес познати като електромагнитно замърсяване. И също така съществуват преднамерено проектирани честоти, за да предизвикат определени вреди или ефекти. Малки дози от електромагнитна енергия причиняват изменения в емоциите, в работата на мозъка и общото здраве на хората.

Тези вълни са насочени дистанционно, невидими и неразкриваеми, което ги превръща в идеалната суровина за новата студена война.

Преди много десетилетия силите разработват програми, ориентирани да развият този вид въоръжение за целите на шпионажа, националната отбрана или вътрешната сигурност. Това не е новост за никой, който наистина проучва темата.

Първите възникнали датират от 1965 г. когато доктор Дейвид Крех от Университета в Бъркли, САЩ, е говорил в Ню Йорк Таймс за възможността да контролира ума с военни цели.

Години след това Пол Тайлър, лекар отговорен за изследването в северноамериканския флот относно въздействията на радиацията върху човешките същества би разпознал в Университетския център за аерокосмическата доктрина, която

„могат да се постигнат точни биологични ефекти с помощта на електромагнитни вълни“.

Елизабет Раушер, атомна физичка от лабораторията за технологични изследвания в Сан Леандро (САЩ) е отишла отвъд това и е намерила определени честоти, които позволяват да се развият от гадене до състояния на еуфория, което я е накарало да се похвали.

„Ако ми дадат достатъчно пари, бих могла да променя поведението на 80 процента от жителите на един град без да знаят. Бих могла да ги направя по-щастливи или по-агресивни“.

Ричард Сезаро, директор на Проекта Пандора е признал възможността за

„контрол на човешкото поведение чрез микровълни с ниска интензивност“.

И в неговия проект е работил испанецът Хосе Мануел Родригес Делгадо от университета в Йейл, известен с изобретяването на Стимосайвър – апарат, който позволява дистанционното стимулиране на мозъка.

Родригес Делгадо е доказал, че е възможно да се влияе върху автономното, соматичното и моторното поведение, да се променят психологическите проявления като тревожността или агресивността или да се предизвикат множество ефекти, сред които са приятни усещания, радост, концентрация, странни чувства, релаксация, цветни образи и други отговори.

„Енергията за активиране на мозъка на предавателя се предава чрез радиочестоти“ е казвал Делгадо.

Бил е един от най-активните учени на т.нар. „Проект Пандора“, който се е състоял от модулиране на гласове и звуци в главите на войниците чрез електромагнитни полета.

Има още, още много.

Невроученият Мичаел Персинджър е изследвал въздействията на електромагнитните облъчвания за оръжейна програма на Пентагона. Персинджър в свое изследване публикувано през 1985 г. говори за възможността да се създават чувствени изживявания, т.е. да се измами ума чрез употребата на електромагнитни вълни.

Персинджър твърди, че всяко душевно състояние може да бъде създадено чрез външен източник. И че оперативните средства за постигането му вече са налични на глобално ниво, защото необходимите нива на сила са подобни на радиосистемите и телекомуникациите.

Предишните параграфи са само едно кратко въведение.

Канадецът Джон МакМърти събира около 200 технически, правни и библиографски сведения по темата, които са освен това точни описания на основите на функциониране на различни технологии в кратка статия, озаглавена „Доказателства за техники за отдалечено влияние върху поведението“.

Не се касае за експерименти или теории без практически приложения. Както ще видим, има няколко глави в историята където тези оръжия са се приложили.

Понастоящем няколко петиции в европейския парламент настояват за тяхната регулация и контрол.

Публикувано в Тихи оръжия. Leave a Comment »

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: