Облъчени и изнервени

Много се изучава въздействието на електромагнитното замърсяване върху здравето.

Но има по-субективно измерение: неговото влияние в интимните връзки, емпатията или възможността за диалог между хората.

„Зашеметяващото въздействие“ – това е прекъсващ фактор, който дезорганизира обществото.

„Технотронната ера включва постепенното възникване на по-контролирано общество.

Едно подобно общество ще остане доминирано от елита без задръжки към традиционните ценности.

Скоро ще бъде възможно да се наложат схеми за почти постоянно наблюдение върху всеки гражданин…

Тенденцията клони да се постигне подкрепата на милиони некоординирани помежду си и лесно контролируеми граждани.

Има твърдо ядро за решения на управляващия елит, което определя проектирането на световното общество.

Разпространяването на безжичните технологии е една от основните матрици. Световната мрежа от антени на мобилни телефони се разширява безспирно със солидността на военен план и същото се случва с други технологии на безжични комуникации.

В САЩ вече съществува Wi-Fi дори в самолетите, определени технически департаменти препоръчват да отидат към премахването на жичните телефони и всичко се приема без мнение като прогрес. Тези технологии използват като опора пулсиращите микровълни, които – както видяхме в предишните глави – минаха първо през десетилетия на експериментално развитие към военни лаборатории.

Има малко несъгласувани гласове за ползите от безжичните телекомуникации. Аз настоявам, че така както са проектирани, са мощен изключващ фактор, който създава повече проблеми, отколкото разрешава.

Едно масово излагане на електромагнитни вълни с висока честота генерира всякакви болести и промени в поведението на обществото.

Болното общество

Когато е излязла мобилната телефония, излагането на хората на изкуствени електромагнитни полета вече е било достатъчно интензивно, за да позволи да се открият негативни тенденции.

Първите доказателства за болести, причинени от излагане на вълни датират от 1932 г.

Изследванията на шведите Халберг И Йохансон са установили, че нивата на смъртност от меланома на кожата и рак на жлъчния мехур, простатата, дебелото черво, гърдата и белите дробове следват тясно нивото на публично излагане на радиовълни през последните 100 години.

Въпреки това през 80-те е възникнал огромен растеж на комуникациите на мобилните, Wi-Fi и други устройства. Новите предавания са се базирали на пулсиращи микровълни, най-вредната технология, и са се добавили към решетката от радиации на електрическата мрежа и електронните апарати.

Днес сме изложени на сложна смесица от магнитни полета на различни честоти както в дома си, така и на работа и резултитете са очевидни: не само има експоненциално увеличение на рака, депресията и други болести, но и съществува мистериозна експлозия на „странни болести“, чийто произход никой не обяснява.

Общественото здраве е все по-крехко и се предвиждаше, че ще се случи.

Постоянният боклук от микровълните върху нашите биологични системи, равно на милиони пъти радиацията на естествената среда, предизвиква метаболичен стрес, който ни превръща в шизофреници с ниски защити и понижена жизненост.

Решението да разширим неконтролируемо безжичните технологии е функционално на проектирането на болно общество от хронично болни и уморени граждани, лоялни данъкоплатци на фармацевтичната индустрия.

Има ли научни доказателства за този феномен?

Доказателството е умопомрачително и за всеки вкус:

 • На пръв поглед, Паул Реймънд Дайън от университета Кюшу е обобщил десетки обективни индикатори (промяна на системата Редокс, наследник на производството на мелатонин и т.н.) доказуеми в лаборатория, които свързват синдрома на хроничната умора и други болести с излагането на микровълни.
 • За по-подробно изследване Bioiniciative Report (2007) в продължение на 600 страници преминава отново лабораторни проби от различен произход, които свързват CEM с повредите в ДНК, стрес, тумори и левкемия, проблеми със съня, автоимунни и дегенеративни заболявания.

Докладът също асоциира излагането на СЕМ с намаляване на когнитивните способности, проблеми с ученето и концентрацията и изразява тревожност от влиянието, което ще има в бъдещите поколения масовата употреба на мобилни телефони.

 • Лекарите от декларацията във Фрайбург (2002), работите на Робърт Бекер, Улрих Варнке и десетки изследователи, множество експерименти на живо и ин витро – всички са единодушни: отрицателното влияние на СЕМ върху здравето е „неоспоримо“.

Не можем да регистрираме линейни, незабавни и идентични въздействия при всички хора с тези вреди.

Всеки има собствената си биология и генетична предразположеност и в същото време изживява различно излагане на разни полета, които зависят от множество фактори: вътрешни и външни източници във всеки дом, концентрация на полета в спалнята Ви, собствени навици (време за използване на мобилни телефони или количество часове пред компютъра) и т.н.

Затова не е възможно да се чакат „доказателства“ или „демонстрации“ на линеална последователност на причина-следствие във всеки индивид и краткосрочно.

Въпреки това нещата стават по-ясни когато се анализира влиянието на тези технологии глобално и дългосрочно.

При хиляди изследвания навсякъде по света се документира епидемията на хронична умора, рак и левкемия, автоимунни и дегенеративни заболявания, безсъние и дълъг списък от болести сред тези, които живеят в близост до клетка на мобилен оператор. Индексът с болести намалява с отдалечаване от клетката.

Но глобалният индекс на местността се увеличава при увеличение на емисиите с „пикове“ от болести на общественото здраве винаги когато се инсталира нова клетка на мобилен оператор.

Други глобални индикатори: напъпването на „синдром на хроничната умора“ е станало масово през 80-те в онези страни, които са започнали да разширяват мобилната си мрежа.

В същото време, понастоящем тези и други болести практически започват да отсъстват в страни, които почти не са се развили като Мианмар, Непал, Бутан и Лаос.

Дисфункционалният гражданин

Влиянието върху здравето има измерими променливи. Можем да сметнем клинични случаи, да правим диагностики и „обективни“ симптоми.

Въпреки това има по-субективно измерение, много по-трудно за да пристъпим към него, но не по-малко важно:

Как да измерим влиянието на безжичното бомбардиране при променливи като интимните връзки, агресията или способността за диалог между хората?

Излагането на полета засяга сериозно невротрансмитерите и с това чувствата за благоразположение и емпатия, характера и цялостната жизненост.

Някои документи го описват като „зашеметяване“.

Хората се чувстват изнервени, изпитват объркване и трудности при концентрация. Затова една облъчена среда се слива с други тенденции в проектирането на общество с крехки връзки и растящо триене.

Този глобален ефект е по-лесен за визуализиране чрез „метафората на кошера“.

Немският биолог Улрих Варкне, който изучава от десетилетия социалното поведение на пчелите, описва случващото се в рояк от пчели когато се изложи на електромагнитно поле.

„Температурата на колонията се увеличава значително. Защитата на социалната територия се увеличава безконтролно до точка, в която някои индивиди могат да убият други. Вече не се разпознават между себе си…“

След няколко дни изложени на полето, пчелите губят ролите си, социалната работа се дезорганизира, много напускат кошера и рояка се разпада във всеобщия хаос.

Метафората за кошера ни намеква за хитрото влияние, което тайно безжично бомбардиране от множество устройства може да има върху живота на милиони хора. Да си представим малки промени, почти незабележими, които се комбинират и се хранят и се превръщат в конфликти, които растат, групи, които се дезорганизират и хора, които се изолират едни от други.

Хипотетично, резултатът от увеличение на микровълни би създало по-малко диалогични и по-конфликтни граждани, по-малко сътрудничещи си и по-конкурентни, по-малко креативни и по-механични, по-малко влюбчиви и по-егоистични.

Има ли нещо от тази панорама в днешното общество? Ние раздразнени пчели ли сме във все по-мощен електромагнитен бульон?

Досега изучавайки нарастването на болестите, свързани с електромагнитното замърсяване, сме разкрили ясни връзки между увеличението на емисиите, разпространението на определени симптоми и патологии.

Какво става, ако изучаваме същите променливи, свързани с увеличаването на разводите, политическото разделение и домашната липса на комуникация? Може би апаратите, които създаваме и са толкова важни за да комуникираме един с друг, в действителност се намесват в ефективната комуникация със себеподобните ни.

Ол Йохансън мисли, че при намаляване на нивото на емисиите, бихме се превърнали в общество „лице в лице“.

Какво става ако измерим увеличението на емисиите, асоциирано с проблемите за концентрация, дисциплина и насилие сред учениците, умствените затруднения и ниския успех в училище?

The Bioiniciative Report го изразява без недомлъвки:

„Би могло да има сериозни последствия за здравето на възрастните и функционирането на обществото, ако години на излагане на младите на СЕМ биха могли да се окажат намалена способност за мислене, отсъждане, запаметяване, учене и контрол на поведението“.

Едно обективно възражение:

„Електросмогът не може да бъде виновен за всичките ни злини“.

Разбира се, че във многостранен и сложен свят няма определящи фактори. Но е очевидно, че нещо, което е навсякъде, трябва да засегне всичко.

От три години правя открити наблюдения върху Мерседес, Буенос Айрес, град, който считам за много облъчен от концентрацията на клетки в центъра в равнина където вълните нямат никакво естествено препятствие, което да ги заглуши.

Тук се натъквам често на хора с някакъв симптом на „облъчения гражданин“:

 • Той е жертва на внезапни промени в настроението, необясними изблици на тъга, липса на интерес и ниска енергия.
 • Той е лесна плячка на пристрастяващи навици, които намаляват лекия дискомфорт, който не се знае откъде идва.
 • Неговата естествена креативност е смазана от усещане за мързел.
 • Има хронична умора. Събужда се често през нощта. Става сякаш не е почивал.
 • Много хора не успяват да се разболеят в медицинския смисъл на думата, но се превръщат в „дисфункционални граждани“: небрежни работници и с липса на отдаденост или демотивирани ученици с когнитивни трудности.

Не става дума за линейна връзка. Разбира се, че тези симптоми също се обясняват с други фактори.

Но безжичното бомбардиране добавя синергия към процеса. Защото нещо изплува ясно след много десетилетия на изследване на въздействията на безжично бомбардиране: ако Вие искате да дезорганизирате група или общество, облъчвайте ги.

Ще получите ниска жизненост и цялостно здраве от хората, ще има по-голямо междуличностно недоверие, избухвания и грубости. Социалните и обществени връзки ще Ви направят по-крехки. Споразуменията ще бъдат по-трудни и по-малко продължителни.

Цялостно изпълнение на пророчеството на Бржежински:

„Милиони некоординирани помежду си и лесно контролируеми граждани“.

Един коментар to “Облъчени и изнервени”

 1. Страстна Опасна Says:

  БОТЕВГРАД жк.САРАНСК бл.1 вх.В ет.2 ап.4
  ТУК СТАРАТА И ВИНАГИ УСМИХНАТА ЦИГАНКА КРИЕ ПСИХОТРОННО ОРЪЖИЕ И ВСЯКА НОЩ СЪБИРА ХОРА ДА МЕ ГЛЕДАТ,ПУШАТ НАРКОТИЦИ И МЕ ОБЛЪЧВАТ. СМЪРТ ЗА СТАРАТА ВЕЩИЦА,КОЯТО Е ПРОГОНИЛА И МАЙКА МИ ОТ ДОМА МИ! СМЪРТ ЗА УБИЙЦАТА !

  Харесвам


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: