Насладете са на тишината докато можете

Изглежда, че в бъдеще няма да се уважават дори границите на мозъка ни.

Вече се развиват различни инвазивни технологии за нашата неприкосновеност, които практически ще ни превърнат в шизофреници, задължавайки ни да слушаме послания в главата ни без разрешението ни.

Изглежда измислица, но вече са се направили няколко стъпки в тази посока.

Например, преди вече две години се е съобщило за разработката на устройство, наречено „Говорещ прозорец“ (Talking Window).

Talking Window използва навика на някои пътници във влаковете да облягат главата си на прозореца, за да поспят. Технологията кара стъклото на прозореца да вибрира и споменатата вибрация се предава във вътрешността на черепа, така че пътникът, облегнат на прозореца да чува послание в главата си… така че никой да не може да го чуе.

„Един вибриращ и тих прозорец се превръща в новаторско средство за чуване.

Един специален трансмитер освобождава високочестотни вибрации, които се превръщат в звук в мозъка, без никакъв вид акустични сигнали, които да пътуват през слуха“.

Изглежда забавно изобретение, което е на път да се провали главоломно, но би трябвало да го вземем много насериозно: говори ни за вид реклама и за технология, която ще се развие в близко бъдеще и с инвазивна философия на интелектуално ниво, което носи със себе си.

Друг пример видяхме в реклама на телевизионен канал, посветен на паранормална тематика, наречен Paranormal State, преди вече няколко години…

Хората, които вървят по улицата като стигнат до определена точка на ъгъла изведнъж чуват шепнещ глас, който изглежда не е излизал отникъде.

Гласът е бил насочен от високата част на сграда, където е имало реклама и от която се е предавал звук, фокусиран върху една точка, така че само хора, които са били на точно това място, върху което е бил насочен звука са могли да чуят посланието.

В тази технология няма нищо ново. Вече съществува от години, но досега се използва само от военните.

1

Ако хвърлим поглед назад ще намерим, например, патента на изобретение, публикувано на 27 октомври 1992 г. Става дума за американски патент 5,159,703 за „система за тиха подсъзнателна презентация“, която предполагаемо е развита за военни цели.

Използвала е високи или ниски честоти, практически безшумни или в спектъра на ултразвукови честоти, които са били модулирани, за да предадат акустично или вибрантно по мозъчна индукция, конкретни съобщения, които са могли да бъдат чути в мозъка.

Оценява се, че Пентагонът е изпробвал тайно тази технология върху иракските войници в Операция Пустинна буря, като е провокирал десетки хиляди хора да се предадат без да изстрелят и патрон.

2

Според статия със заглавие „Звукът на тишината: антитезата на свободата – The Sound of Silence: The Antithesis of Freedom“ на Др. А. Тру От, е докладвано кратко, че тези опити за психологическа война в международната преса (както в британската ITV), макар че информацията е била практически цензурирана в Съединените Щати.

„На 23 март 1991 г. една кратка новина е била побликувана в бюлетин на ITV със заглавие „психологическата война на високите технологии стига до Средния Изток“.

Това е било по време на управлението на Джордж Буш баща, по време на „Операция пустинна буря“ и описва с важен детайл една от операциите на прикрита психологическа война в Съединените Щати, която се е разгърнала успешно срещу иракските войски в Кувейт“.

Така е информирала британската преса относно инцидента:

Програма на невероятна и висококласифицирана психологическа война, която използва техники за насочване на „Тихи звуци“ е била разгърната успешно.

Възможността за използване на тази технология се е предоставила когато системата за управление и военен контрол на Садам Хюсеин е била разрушена.3

Иракските войски са били задължени да използват излъчванията на комерсиалните FM, за да предават кодирани заповеди, които се излъчват на честоти от 100 MHz.

Екипът за психологически операции на Съединените Щати е сглобил собствен преносим FM предавател, който използва същата честота в безлюдния град Ал Кафхи. Този предавател на САЩ накрая доминира над местното иракско предаване.

Така заедно с патриотичната и религиозната музика, операцията е успяла да предаде „неясни, объркани и противоречиви военни заповеди, както и друга информация, предназначена за объркване на войските“.

Въпреки това, докато войниците са се дезориентирали заради предаването, северноамериканците са разгърнали много по-мощна технология с подсъзнателно въздействие.

4

Една сложна електронна система, проектирана за да „говори“ директно в ума на слушателя, да се променят и да се преместват неговите мозъчни вълни, да се манипулират електроенцелографските модели на мозъка му и така да се имплантират изкуствено негативни емоционални състояния.

 • чувства на интензивен страх
 • тревожност
 • отчаяние и безнадеждност

… са били насочени в ума на иракските войници.

Тази изключително ефективна подсъзнателна система не само кара хората да изпитват определени емоции. В действителност буквално имплантира тези емоции в ума на обектите, като ги кара да чувстват, че са свойствени за тях.

Това възможно ли е? Това измислица ли е?

Добре, истината е, че северноамериканските военни са признали съществуването на тази технология в декласифициран документ на Войската, озаглавен „Биологически ефекти на определени нелетални оръжия“ – Bioeffects of Selected Nonlethal Weapons“. Споменатото признание се е направило след молба за освобождение на информацията (FOIA или Freedom of Information Act) в отговор на молба, отнасяща се към звуковите ефекти на микровълните през 2006 г.

Под заглавието „Чуване с микровълни“, документът анализира употребата на пулсации на радиочестотни полета за да насочва съобщения директно в мозъка на обекта.

5

На следващата година DARPA (Агенция за проекти на напреднали отбранителни проучвания) е уведомила за плановете си за „Звуков проектор“, така както е информирала техническото списание Wired:

Звуковият проектор е разработен, за да бъде система, която използвайки датчици на акустична технология с висока мощност и алгоритми за обработка на сигнали, може да предава звук, който изглежда идва отвсякъде, но който се чува само от определен обект в главата си.

Този вид технология също е известна като въоръжение на „гласа на Господ“ и подобни устройства, които функционират от вече десетилетия.

Това са само някои примери за познати технологии, които вероятно вече са остарели. Познавайки скоростта, на която се развива понастоящем технологията, не можем и да си представим това, което вече се е развило в тази област.

Най-страшното по въпроса е, че като се знае, че съществуват такива технологии, способни да насочват въображаеми гласове в главата Ви и Ви накарат да ги чувате, сякаш са нещо напълно реално, никой не може да е в безопасност.6

Когато един човек твърди, че чува гласове в главата си, автоматично се счита за луд и е диагностициран с шизофрения или друга психическа болест. Дълго е лекуван и живота му се разрушава.

Така:

 • Не е ли перфектния начин, по който да се отстранят неудобните хора?

 • Не е ли естествен начин да се внуши на определени хора да извършват престъпления или убийства и да ги сметнат за луди?

 • Колко неща могат да се постигнат с подобни технологии, които отгоре на всичко не оставят следи?

Но отвъд очевидните военни приложения, в сферата на шпионажа или когато се предизвикват атентати под лъжлив предлог, истината е че този вид технологии отварят вратите си и, че ако в близко бъдеще станат публично достояние, ще се видим задължени да слушаме послания в мозъка си.7

Може да започнат като предупреждения за сигурност в метрото, с гласове насочени в мозъка ни, които ни казват когато се приближим прекалено близо до ръба на перона:

„преминаването на тази линия може да се окаже опасно за сигурността Ви“.

По-нататък биха могли да се развият до друг вид предупреждения или локализирани точки за сигурност в конкретни зони и тогава в близко време бихме чували глас в главата ни, който ни предупреждава за опасността от пушене когато запалим цигара или да не шофираме когато изпием няколко чашки в бара.

И така се превръщат в персонализирани съобщения за продукти, насочени във вътрешността на главите ни, остава само малко.

Макар така да изглежда, това не е измислица.

Има реална опасност да живеем в бъдеще, изпълнено с отбрани съобщения, насочени към определени индивиди, с гласове, които ще нахлуят в мозъка Ви, и които ще чувате само Вие. Те ще Ви продават продукти, които интересуват само Вас или Ви дават съвети или инструкции, за да се подчините на закона.

Джордж Оруел казваше в книгата си 1984, че умът ще стане последното ни убежище, но изглежда, че няма да ни оставят дори и това.

Един коментар to “Насладете са на тишината докато можете”

 1. Музикален Фолк Каталог Says:

  Здравейте! Стигнах до тук да искам помощ,тъй като от районно управление Ботевград отказаха съдействие.Отгоре отново са се събрали компания и правят излъчвания с мен , като не спират да повтарят , че са полицаи от районно управление Ботевград .Компанията праща мъж и се събират да точат лиги. А когато ми дойде клиент от обявата ми програмата се спира понякога. Всички мои гости чуват гласовете на полицаите от програмата , а нахалната циганка над мен не спира да повтаря , че съм луда и ни се причува. Вън гласовете ги няма. Вкъщи е лудница ! Когато съм с мъж слабата им психика не издържа и започват ревностни и садистични крясъци на нещастни незадоволени хора, които не спират да повтарят ту, че са полицаи , ту че записвали филм. Но какъв филм – та моите гости са семейни мъже и идват за да ги задоволя. Викат мъж и щом тй дойде започват луди игри.А отгоре полудяват …
  Групата цигани са пуснали психотронна апаратура и вече няколко месеца правят записи с мен,като не спират да ме обиждат, заплашват ме със затваряне в лудница или убийство, ако кажа на някой за гласовете от апаратурата за четене на мисли, която пускат и ме облъчват и непрекъснато се събират десетки хора горе да ме гледат.И ту казват,че правят комедийни предавания,като ми викат мъже, които да правят секс с мен и ме заплашват ,че ако не ги пусна ще разбият дома ми.Веднъж вече идваха група,разбиха вратата и нахълтаха вътре.Преди месец пък пак беше пратен мъж,който ми разби устата и се качи горе да ме гледат на устройството.Събират се и ме облъчват и се заливат от смях, когато цялото ми тяло започва да трепери от облъчването.Следят ме навсякъде,където излизам,а това е рядко.Сама съм и се издържам от обявите си,за срещи с мъже,а те точно заради това и стоят.Три пъти ходих до полицията,но оттам отказаха съдействие.Имам и запис с полицай, който ми каза да спра да го занимавам с простотите си.Гласовете непрекъснато повтарят ту че са полицаи от районно управление Ботевград, ту че правят излъчвания за германец,и че той ги бил накарал,тъй като съм била интересна.Опитват да обвинят белгиец,като непрекъснато ми пускат гласа му,който крещи по мен.
  Затова те моля да потърсиш някоя организация и да проверят с какво се занимават горе и какво правят толкова хора горе, непрекъснато идват нови и нови.Постоянно казват,че полицията ги е накарала да ме тормозят,защото съм била различна – причина за оправдание,само за да излъчват и записват когато ми дойде мъж на гости.Целият вход знае и никой не прави нищо.Пуснали са онлайн гласовете на полицаи от Ботевград,които не спират да ме плашат и заплашват,че нищо няма да мога да докажа и ще ме затворят в лудница,тъй като гласовете ми се причували.Даже циганката ми забранява да изричам името на бившия ми приятел,тъй като провалям записите и излъчванията им.И после като всяка циганка ми казва нахално,че не е вярно и щяла да прати хората си да ме тормозят или ще направят така,че да ме бутнат в затвора.
  Групата хитреци постоянно кара мъже да ми звънят по телефона,като се преструват на полицаи,имам и записани разговори.Шпионите цигани не ме оставят и за миг на покой и дори,ако си пусна филм започват да тропат и да беснеят като наркоманизирани.
  Наскоро почина майка ми,която също са плашили и тормозили и тя се премести да живее при сестра ми и не след дълго почина.Сега тормозът е върху мен,обвиняват ме,че съм луда и не спират да ме гонят от дома ми,като всекидневно ме наричат спинозна, за да остана сама и без приятели и да ме затворят,за да тестват експериментите си.
  0878383515 Лолита
  Ботевград жк.Саранск бл.1 вх.В ап.1

  Харесвам


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: