Психотронни оръжия

Могат да накарат човек да чува думи в главата си, да му причинят физически и психически болести или дори да свърши с живота си. Това са психотронните оръжия, чиито патенти и изследвания, разработени от Армията на САЩ са известни благодарение на определени журналистически трудове. От друга страна, дузина хора по целия свят, групирани във Федерацията срещу Контрол на Съзнанието, уверяват, че са жертви на тайни експерименти с този вид оръжейни разработки.

Последните изследвания върху контрола и манипулацията на мозъка са позволили развитието на ужасните психотронни оръжия. Тяхната научна основа се крие в откриването на това, че човешкото същество е електромагнитен организъм, чието „функциониране“ може да се промени чрез вълнови сигнали на определени честоти. Първите, които са предусещали опасността от този въд въоръжение са били атомните физици, макар че психиатри, психолози и невролози са отговорни за превръщането им в реалност през втората половина на ХХ век.

На 4 септември 1955 г. съизобретателят на атомната бомба и бележития физик Робърт Опенхаймер е предупредил за опасността, която би представлявало използването на тези технологии: „Учените не обърнахме достатъчно внимание на отговорността ни към обществото. От моя гледна точка, психолозите не са напълно наясно за силата, която притежават. Прогресът в тяхното поле на изследвания може да отвори плашеща възможност: възможността за контрол на мислите, чувствата и поведението на определено население. Докато напредва със знанията си, предчувствам, че тези специалисти ще предложат извинението, че ще ги използват в полза на човечеството – нелепо извинение, сравнено с отговорността, срещу която ще се изправят.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s