Японски мултипликационен филм залегна в основата на американско психотронно оръжие

През втората половина на 90-те години в Япония беше създаден серийният мултипликационен филм за покемоните, който вдигна много шум. Деца и възрастни гледаха във филма същества, подобни на кукли, животни или извънземни, със странни имена. Тези същества бяха надарени със свръхспособности.

През 1998 г. американците под влияние на филма предложиха на научни институти да разработят специален апарат, който излъчва електромагнитни вълни; електромагнитните вълни въздействат върху мозъка на противника, парализират го и той престава да се съпротивява.

Историята с покемоните беше белязана от скандал, тъй като някои деца, гледали филма получили епилепсия. Родителите забиха тревога, медиците започнаха да изследват сериала, а американците решиха да извлекат полза от него.

Изследователи открили, че яркото изображение на персонажите, което има и повишена динамика, въздейства върху психиката на подрастващите. Много от тях по време на прожекции започнали да повръщат. Ето това трябвало на американците, които решили да използват електромагнитните импулси във военните конфликти.

Тези импулси дезориентирали невроните в главния мозък на човека; облъченият на бойното поле противников войник не можел да се спаси от електромагнитните вълни, тъй като мощността на оръдието била огромна.

Идеята за използването на електромагнитните вълни за нарушаване на мозъчната дейност на човека не е нова. Тя е залегнала в разработката на психотронно оръжие в много страни, освен Съветския съюз и Щатите.

Психотронното оръжие може да предизвика нервни припадъци, подобни на епилептичния шок.

Механизмът на въздействието на електромагнитните вълни изглежда по следния начин: електрическият сигнал върху зрителния нерв включва механизми, които възбуждат централната нервна система. Сигналът се изстрелва на голямо разстояние от специално електромагнитно оръдие; попадналите в зоната на влиянието му войници губят контрол над чувствата и емоциите, излизат от строя и стават недееспособни.

Пентагонът отрича своето участие в разработването на психотронно оръжие.

Източник: http://rasper-bg.com/?p=705

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: