Господари на света чрез психотропно оръжие

Държавата, която го създаде първа, ще постигне несравнимо превъзходство

Преди три дни в самоковското село Злокучене министьр-председателят Симеон Сакскобургготски прикани журналистите: „Променете си чипа, наистина.“ Да ти сменят чипа е желание, изразено много отдавна от спецслужбите на някои от държавите свръхсили, които продължават разработването на т.нар. психотропно оръжие. Военните най-често отричат съществуването на такова, или дават мъгляви обяснения, когато бъдат попитани за него. Но то съществува. Най-общо казано, това са генератори, излъчващи вълни с определена честота и интензитет, които въздействат на човешката психика. По този начин например би могло да се внушава чувство на обреченост и паника сред населението или армията. При опитите за осъществяване на дистанционен масов контрол се използва способността на електромагнитни вълни с различни честоти да предизвикват определени ефекти върху поведението и здравето на човека. Възможността за повлияване от разстояние на работата, ума и организма като цяло е обект на изследване от десетилетия и от ЦРУ, и от бившето КГБ.

В периода 1965-1970 г. американците извършват проучване наречено „Проект Пандора“, за да установят ефекта върху физическото и психическото здравословното състояние на работещите в посолството на САЩ в Москва, които са били подложени на въздействие от съветски електромагнитни излъчватели с ниска честота, насочени към зданието. Служителите научили, че са били използвани като опитни мишки чак 10 г. след началото на проекта. Според някои анализатори на тази дейност ЦРУ не е съобщило нищо на дипломатите, за да не издаде своите разкрития в областта на психотронното оръжие, както и да държи в тайна от обществеността факта, че подобно оръжие се разработва и изпитва. Сред голяма част от служащите се появили различни болестни симптоми. При самия посланик се развило рядко срещано заболяване на кръвта, като получавал кървене от очите и чести главоболия. В една трета от работещите бил установен до 40% завишен брой на белите кръвни клетки и сериозни хромозомни увреждания. По време на

„Проект Пандора“

флотата е финансирала различни други изследвания, за да се установи как могат да се използват нискочестотни вълни, които да предизвикват съответно: сърдечни пристъпи, промяна в пропускливостта на кръвно-мозъчната бариера така, че да могат невротоксини да навлизат в мозъка и да предизвикват неврологични увреждания, включително и мозъчни кръвоизливи или поведенчески промени, слухови халюцинации и др.

Някои симптоми, които се изявяват след облъчване с нискочестотни нетермални електромагнитни вълни за известен период от време, са: безсъние, раздразнителност, проблеми с паметта, обща отпадналост, главоболие, тремор, халюцинации, нарушения в сетивността и др. Микровълните очевидно действат отрицателно върху нервната система. Когато са подбрани със специфична честота, отговаряща на излъчваните от мозъка вълни при състояние например на силна уплаха, афесивност или обърканост, те могат от разстояние да провокират масово подобни емоции и състояния у здрави хора. Чрез описаната технология може да се предизвиква паника, страх, депресия, безсъние, нарушения в менструалния цикъл, безсъние, умора, смущения в паметта, халюцинации, самоубийствени мисли, инфаркт, инсулт, внезапна смърт, а след продължително въздействие и ракови заболявания.

Проф. Леонид Василиев, един от ранните изследователи на новите технологии и директор на катедрата по физиология към Ленинградския университет, заявява в своя публикация „Опити за дистанционно повлияване“: „Мислите могат да се пренасят от микровълни по същия начин, по който става пренасянето на телевизионния сигнал и картини, което отваря възможности за хипнотичен масов контрол от далечни разстояния.“ Чрез тези оръжия можеш да накараш врага да действа обратното на това, което знае, че трябва да прави.

Научен анализ, публикуван от филиал на Московската медицинска академия, занимаващ се с тези проблеми, гласи: „Стана възможно да се изучи, проникне в и

да се коригира психичното съдържание на човека

независимо от неговата воля и съзнание чрез съответни апарати… Постигнатите резултати могат да бъдат използвани с нехуманни цели за манипулиране на човешката психика…“ През 1977 г. „Дифенс интелиджънс ейджьнси“ (DIA) разсекретява доклад, който описва как напредъкът на СССР в областта на психотронното оръжие може да спомогне за създаване на общество, контролирано от Големия брат, чрез използване на електронен масов контрол върху големи групи от хора, за да имплантира идеи и мисли в нищо непедозиращите индивиди.

В „Дифенс нюз“ от 11-17 януари 1993 г. се пояснява, че американските политически и военни кръгове са в процес на придобиване на технология, за масов контрол. Според изданието тя може да бъде използвана за потискане на бунтове, за контролиране на дисидентите, за деморализираме или обезвреждане на опозицията, както за засилване на дейността на собствените специални части.

През 1984 г. при активисти за мир, протестиращи срещу разполагането на ракети с ядрени заряди пред американската военна база в Грийнъм в Англия, които в продължение на период от няколко месеца били облъчвани с подобно психотронно оръжие, се появили следните оплаквания: жестоки главоболия и сънливост, необичайно силно маточно кръвотечение извън редовния менструален цикъл, както и кьрвене при жени в менопауза, частични парализи, нарушения на говора, виене на свят, кръвоизливи в ретината, загуба на ориентация, чувство за паника, гадене и др.

В броя на „Тайм“ от 3.01.1993 г. пише: „Американците и руснаците откриват общи интереси… ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА КОНТРОЛ НАД УМА… Бившият генерал от КГБ Г. Котов разказал на американските посетители за руските проучвания в областта на акустичната психокорекция. Процесът включва предаване на команди на подсъзнанието на нарочените жертви чрез бял шум…“ При това не се нарушават другите функции на интелекта.

Според „Сайънтифик америкън“ (бр, 4 от 1994 г.) Джанет Морис от Съвета по глобална стратегия, мозъчен тръст във Вашингтон, свързан с ЦРУ и федералното правителство, е ключова фигура в осъществяването на

връзката между американските и руските служби

и изследователи, които се занимават с разработването на психотронно оръжие. Морис е дългогодишен сътрудник на полк. Джон Б. Алекзандър, водещ американски експерт в областта на психотрониката. През ноември 1993 г. Дж. Морис и нейният съпруг Кристофър Морис организират 3-дневна тайна конференция, на която руснаците демонстрират пред военни експерти, американски учени и официални представители такава технология. Една от целите на срещата е била да се подготви мнението на присъстващите политици и официални лица за легалното използване на „тихото“ оръжие. Пресата обикновено не отразява подобни проучвания и събития или предлага истории, които да отклонят вниманието на обществеността от тази реална опасност.

Наричат психотронните оръжия „несмъртоносни“ или

„убиващи по мек начин“.

Терминът „несмъртоносно“ обаче не е точен, защото още през 1980 г. полк. Дж. Алекзандър заявява в статия, озаглавена „Умът – новото бойно поле“: ‘Тези оръжия са способни да предизвикат болест или смърт… от разстояние без видима причина… без или само с минимален риск, за оператора… Психотронното оръжие е тихо и трудно за откриване…“ След което той дискутира опитите, провеждани в тогавашния СССР с изключително нискочестотни електромагнитни лъчения (extremely low frequency – ELF) върху работещите в американското посолство в Москва, за което стана дума по-горе. Той прави твърде показателни коментари за тези „революционни технологии“, използвани и от САЩ, и от СССР (Русия), като според него с тяхна помощ може да се осъществява и дори

контрол над атмосферните условия и времето!

Полк. Алекзандър цитира бившия агент на КГБ Николай Хохлов, според който при един експеримент например гръбначният стълб на човек е бил счупен от разстояние с помощта на психотронно оръжие. Според Мартин Ебън, автор на книгата „Психотронна война“ (1983), династията Рокфелер финансира изследванията в областта на психотропния МК от 50-те години насам.

Много нискочестотен звук (Very Low Frequency – VLF) (20-35 Hz) или нискочестотни модулации могат да предизвикат гадене, повръщане и болки в корема, до разкъсване на вътрешни органи, а ако е с голяма сила – дори нарушаване на здравината на сгради. През март 1993 г. Националният институт по правосъдието (NIJ), служба към Министерството на правосъдието, публикува доклад, озаглавен „Инициатива на NIJ за несмъртоносните оръжия“. Министерството окуражава прилагането на психотронно оръжие от локалните и щатски полицейски части за масов контрол срещу гражданите.

Д-р Гордън Макдоналд, научен съветник на президента Линдън Джонсън, публикува през 1968 г. книга, в подкрепа на глобализацията: „Какво ще стане ако не настъпи мир – научно предвиждане за новите оръжия“. Макдоналд посочва как изкуствено предизвикани промени в йоносферата на Земята могат да бъдат използвани за масов контрол на поведението на хората.

Збигнев Бжежински, един от основателите и първи директор на Трилатералната комисия, служил като съветник по националната сигурност в правителството на Джими Картър и основател на спечелилата си недобра слава федерална агенция за справяне със спешни ситуации (FEMA), в книгата си „Между две епохи“ описва контрола над времето като ново оръжие, което е ключов елемент от стратегията за контрол. Технологията за въздействие върху климата се усъвършенства по проекта Научна програма за високочестотно активно изследване на атмосферата (HAARP), част от инициативата за стратегаческа отбрана, наречена „Звездни войни“. С помощта на тази технология, чрез която се цели контролиране на горния слой на атмосферата, може да се води „метеорологична война“, като се предизвикват наводнения, суши, урагани и дори земетресения и има съмнения, че тя вече е използвана в това направление. По своя характер това представлява оръжие за масово поразяване и използването му може да има опустошителни екологични последици.

Цяла нация може да бъде подчинена постепенно чрез подобни оръжия. В САЩ вече са създадени съоръжения, които могат да облъчват в разстояние от около 200-300 км средно, за да бъдат поставени под контрол жителите на дадена област, ако това се наложи. Според американски автори технология за масов контрол, както и за оказване на влияние върху атмосферните условия вече е качена на американски совалки, за да бъде евентуално използвана, когато се вземе такова решение. Според някои публикации през 1994 г. вече е било изпробвано психотронно оръжие от совалката „Дискавъри“. През юни 2000 г. беше свикана пресконференция „Психотронното оръжие в борбата с болестите“ от акад. Игор Викторович Смирнов, директор на Института по психология в Москва и често наричан „баща на психотронното оръжие“. Пресконференцията бе по повод откраднат от института лазерен диск с програма, която влияе на човешкото подсъзнание. Програмата е била разработвана в продължение на 30 години от сътрудниците на института с лечебна цел. Чрез компютърна програма в съзнанието може да вкара някаква информация – думи или образи, и то замаскирана и поднесена по такъв начин, че човек не може да се съпротивлява, защото не осъзнава това, което става. Според акад. Смирнов човек може да бъде управляван независимо от волята му и работата на организма му да бъде коригирана, без той да забелязва, като това би могло да се използва и за благородни цели – например за лечение! Чрез определен вид музика могат се активизират вътрешните ресурси на организма, да се стабилизират вегетативните функции и да се намали психичната зависимост от алкохол и наркотици.

 

Желязко Тенчев
„Дума“ 26 октомври 2004 , 15 стр.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: